Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) çevre konusunda yatırım ve çalışmalarına devam ediyor. HOSAB Bölge Müdürlüğü’nde bugün firmaların ön atık su arıtma tesisi kontrolü hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

30 firma temsilcisinin katıldığı toplantının açılışında konuşan HOSAB Bölge Müdürü Bahattin Canıgüleç, 2011 yılından bu yana HOSAB Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’nin çalıştığını vurgulayarak, “Bu tesisimizin kapasitesini 2017 yılında 3 kat arttırdık ve halen bölgemizde yer alan firmaların tüm atık sularını burada arıtıyoruz. Belirli deşarj standartlarına sahip olan ve 7 gün 24 saat çalışan bu tesisimiz ileri biyolojik tesistir. Bu tesisin düzgün çalışması ve çevre standartlarına uygun deşarjı için bazı kriterler gerekiyor. Ön arıtma bunlardan birisi… Dolayısıyla çevre ve insan sağlığı açısından tüm kriterlere büyük önem veriyoruz. Bu toplantımızda teknik detaylar dahil arkadaşlarımız sizlere bilgi verecek, mevzuatla ilgili gelişmeleri aktaracak ve firmanızın uygunluğu konusunda sizlerle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok yakın çalışacaktır” dedi.

HOSAB Bölge Müdür Yardımcısı Çevre Mühendisi Mustafa Örs toplantının devamında bir sunum yaptı ve firma temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Mustafa Örs şu değerlendirmeleri yaptı, “HOSAB Atıksu Arıtma Tesisimizin çalışması ve arıtılan suyun kalite standartlarına uygunluğu, hem çevre hem de insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, HOSAB Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’nin işletme süreçlerinde büyük etkisi olan şey firmaların ön arıtma tesislerinin varlığı ve iyi çalışmasıdır.

Bu konuda bölge müdürlüğü personelimizce rutin kontrol ve denetimler yapılmaktadır. Kontroller sırasında uygunsuzluklar gözlemlendiğinde sorunun en verimli şekilde çözülmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

İstediğimiz firmalarımızın herhangi bir cezai işleme tabi olmaması için varsa ön arıtma tesisi uygunsuzluklarını çözmektir. Bu toplantıyı bunun için düzenledik ve oldukça verimli geçti.”

 

TOPLANTIDA TEMSİLCİSİ BULUNAN FİRMALAR

Karsan Otomotiv Sanayi ve Tic. A.Ş.

Cansan Alüminyum Profil San. Tic. A.Ş

Doplas Plastik Teknolojileri A.Ş

Angst Pfister Gelişmiş Teknik Çözümler A.Ş

Gotec-G Otomotiv A.Ş.

Can Metal Enjeksiyon Döküm A.Ş

Hüner Kriko ve Yedek Parça Ltd.Şti.

Yeditepe Doğal Taş ve Maden Ltd Şti

Canel Otomotiv San. ve Tic. A.Ş

Freudenberg Sealing Technologies A.Ş

Aptiv Turkey Teknoloji Hizmetleri Ltd. Şti.

A.K.P Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti.

Şahterm Elek. Isıt.San. ve Tic. A.Ş

Penelope Dokuma San. ve Tic. A.Ş

Fabio Hava Süspansiyon Sis. A.Ş

Akyapak Uluslararası Dış.Tic.Makina

Y.T.T Otomotiv San. Tic. Ltd.Şti

Els Equilibrium Lift System Amortisör

Sazcılar Otomotiv San. Tic. A.Ş.

MTK Teknik Kaplama A.Ş.

Balap Tekstil Otomotiv San. Tic A.Ş.

Mudanya Gıda San ve Tic. A.Ş

Hüner Alüminyum Yedek Parça Ltd. Şti.

Indec Endüstriyel Renk Üretim ve PLS Boyama Sist.

Umdasch Madosan Raf Sistemleri A.Ş.

Safteknik Toz Emme Sistemleri Ltd. Şti.