Bursa iş dünyası, Ar-Ge ve inovasyon odaklı üretimine güç katacak önemli bir protokole imza attı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa’daki 17 organize sanayi bölgesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi arasında yapılan işbirliğiyle Ar-Ge, yazılım ve tasarım projelerinde iş dünyası kuruluşlarının ULUTEK ve Uludağ Üniversitesi TTO’dan daha fazla yararlanması sağlanacak.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar Ge Merkezi (BUTEKOM)’nde düzenlenen protokole, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO OSB Konseyi Başkanı ve DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ersan Özsoy, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve NOSAB Başkanı Erol Gülmez ve kentte faaliyet gösteren 17 OSB’nin Başkanı ile Bölge Müdürleri katıldı.

ÖMER FARUK KORUN İMZALADI

Protokole, Hasanağa OSB, DOSAB, Bursa OSB, Nilüfer OSB, Kayapa OSB, Uludağ OSB, İnegöl OSB, Bursa Tekstil Boyahaneleri OSB, Deri İhtisas OSB, TEKNOSAB, Kestel OSB, Mustafakemalpaşa OSB, Yenişehir OSB, Mustafakemalpaşa Mermerciler OSB, Yenice OSB, Barakfakih Islah OSB ve İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB imza attı. HOSAB adına protokolü Başkan Ömer Faruk Korun imzaladı. Toplantıya HOSAB Bölge Müdürü Bahattin Canıgüleç de katıldı.

BTSO Başkanı Burkay, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel itici gücünün bilginin üretime dönüşmesi olduğunu söyledi. Türkiye’de Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1 seviyesinde olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir sıçramaya ihtiyacımız var. Bunun için de Ar-Ge, inovasyon ve ileri teknoloji yatırımlarını artırmaktan başka şansımız yok” dedi.

PROTOKOL YENİ İŞBİRLİKLERİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Başkan Burkay, “BTSO olarak  17 OSB’miz ve Bursa Uludağ Üniversitemizin ortak imzasıyla iş dünyamızın Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yeni bir boyut kazandırıyoruz. Protokol kapsamında Ar-Ge, yazılım ve tasarım projelerinde iş dünyası kuruluşlarımız, ULUTEK firmaları ve bilim insanlarımız arasında sürdürülebilir kurumsal işbirliği mekanizması oluşturulacak. OSB firmalarımız, ULUTEK ve Uludağ Üniversitesi TTO’nun sunduğu hizmetlerden uygun şartlarda faydalanabilecek. Firmalarımıza inovasyon kapasitelerinin ölçümlendirilmesi ve yorumlanmasından bilimsel danışmanlıkla çözülebilecek teknik sorunların saptanmasına, akademik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ürünlerin ticarileşmesinden sertifikasyon süreçlerine kadar çok önemli destekler sunulacak. Bursa ekonomimize yeni güç katacak olan protokolün kentimize ve ülkemize her alanda hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.