Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ne itfaiye merkezi kurulmasını içeren protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun tarafından imzalandı.

10 Temmuz tarihinde HOSAB Bölge Müdürlüğü binasındaki protokol imza törenine Başkan Alinur Aktaş’ın yanı sıra İtfaiye Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım, bürokratlar, HOSAB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sanayiciler katıldı.

BİNAYI HOSAB YAPACAK

Protokole göre, HOSAB sınırları içerisinde kendi mülkiyetinde olan ve en az 600 metrekare büyüklükteki bir alana, itfaiye hizmet binası inşaatını yapacak.  Bina, itfaiye binası normlarına uygun en az dört araç kapasiteli kapalı garaja sahip olacak. 18 ay içinde tamamlanacak bina Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımına tahsis edilecek. Binanın tüm tefrişatı yanı sıra elektrik, su, doğalgaz kullanım giderleri de HOSAB tarafından karşılanacak. HOSAB ayrıca, itfaiye binası tamamlanıp hizmete girdikten sonra bir adet yangına müdahale aracı satın alarak, öncelikle bölgede kullanılmak üzere itfaiyeye tahsis edecek.

İTFAİYE HİZMETİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERECEK

Büyükşehir Belediyesi de HOSAB tarafından inşa edilerek tahsis edilecek itfaiye binasında 3 vardiya halinde öncelikle HOSAB olmak üzere bölgede itfaiye hizmeti verecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, halen 27 istasyonda 112 itfaiye aracının yanında 64 gönüllü istasyonda da 65 traktör tankeri ve 12 araçla hizmet veriyor.

AKTAŞ: HOSAB DIŞINDA DA HİZMET VERİLECEK

Protokol imza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üreterek, istihdam sağlayarak ülkenin geleceğine yön veren, katkı ve destek sağlayan işadamlarının her türlü felaket ve sıkıntıya karşı güvence altında olmasının önem taşıdığını söyledi. Kurulacak itfaiye istasyonunun sadece HOSAB’a değil, çevredeki yerleşim birimlerine de hizmet vereceğini dile getiren Başkan Aktaş, “Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son yıllarda yapılan hamlelerle ciddi bir noktaya geldi. Bu manada ulaşım, yol, altyapı gibi hizmetlerin yanında güvenlik ve yangınla mücadele de olmazsa olmaz bir konu. Organize sanayi bölgelerinin itfaiye birimi kurmak gibi bir sorumluluğu var. Bu bir anlamda karşılıklı kazan kazan çalışması. Protokol kapsamında HOSAB kendi itfaiye istasyonunu kuracak, araç teminini gerçekleştirecek. Biz de danışmanlık, personel, araç ve mesleki eğitim desteği vereceğiz. Böylelikle bazen dakikaların değil saniyelerin yarıştığı bir ortamda en kısa sürede yangına müdahale şansımız olacak. İnşallah hiç kullanmayız ama bir an evvel bitirip, işler hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

KORUN: ÖNEMLİ BİR HİZMET

HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun da yapılacak itfaiye istasyonunun sadece sanayi bölgesine değil çevre yerleşim bölgelerine de önemli ve hayati bir hizmet vereceğini hatırlatarak, protokolün hayırlı olmasını diledi. Korun, şunları söyledi: “Bir süredir Büyükşehir Belediyemiz ile görüşmelerini yaptığımız itfaiye konusunda işbirliği yapıp bölgemize bu hizmeti getireceğimiz için mutluyuz. Bu açıdan Başkan Alinur Aktaş nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

‘18 AYDAN ÖNCE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

HOSAB, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir organize sanayi bölgesi. Kısa bir süre önce de Akçalar Organize Sanayi Bölgesi ile HOSAB çatısı altında birleşme protokolünü imzaladık. Akçalar’ın da katılımıyla HOSAB, 216 dekar alanda 140’a yakın sanayi tesisi ve 12 binini üzerinde istihdamı olan bir bölge konumuna geliyor. Bizler de sanayi için elverişli bir alt yapı tesis ederken diğer yandan da itfaiye gibi önemli hizmetleri sanayicimize ve bölgeye kazandırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. HOSAB’ın tek başına itfaiye hizmetini sunması, oldukça zor. Ancak bu protokol ile güçlerimizi birleştirdik ve bölgedeki sanayici ve insanlara bu hizmeti sunmuş olacağız. Protokolde öngörülen süre 18 ay ancak biz daha kısa sürede yapmak ve hizmete almak istiyoruz.”